01 Ιουλίου, 2016

ΒREXIT KAI GREXIT…ΔΥΟ ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ….ΜΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ



Του Μάνδαλου Παναγιώτη. e-mail. panosmandalos@yahoo.gr

Πριν από μερικές μέρες είχαμε το δημοψήφισμα του ΒREXIT, στην Μ. Βρετανία και το θετικό αποτέλεσμα, από πλευράς όρου. Πριν δυο χρόνια είχαμε Ελληνικό δημοψήφισμα και φυσικά την επικράτηση του ΌΧΙ.
Δυστυχώς στην περίπτωση του Ελληνικού δημοψηφίσματος το ερώτημα ήταν ..θέλουμε μνημόνιο ή όχι. Το ερώτημα δεν ήταν το Grexit. Βέβαια τα Ελληνικά ΜΜΕ πάνω στην τυφλή τους φιλογερμανική τρέλα, μπέρδεψαν τα όργανα τους. Παρουσίασαν ένα δημοψήφισμα σαν εκλογική μάχη. Και φυσικά έδωσαν το έναυσμα για διάφορα σχόλια, παντελώς νόθα και φυσικά έδειχναν, την τελική τους παντελή άγνοια, στους νόμους και στο σύνταγμα. Δημοψήφισμα λοιπόν καθορίζεται ως η επιλογή του λαού σε ένα θέμα που τον αφορά και έχει σε όλα τα κράτη συμβουλευτικό χαρακτήρα. Μπορούν να γίνουν 5-6 δημοψηφίσματα σε έναν χρόνο και καμία εκλογική αναμέτρηση. Εδώ, μετρούσαν σαν εκλογικές αναμετρήσεις και, ω θεοί ,κανένας τους δεν ήξερε, όπως λέμε τι γινότανε.
Σε όλα τα κράτη γίνονται πολλά δημοψηφίσματα, που πολλές φορές δεν έχουν την τύχη της απόφασης. Μετά ένα δημοψήφισμα, πρέπει να έχει παρουσία του εκλογικού σώματος πάνω από 51% αλλιώς ορίζεται άκυρο.
Το δημοψήφισμα αποτελεί απόφαση της πλειοψηφίας του λαού για ένα ζήτημα, ενώ η εκλογική αναμέτρηση εκλογή δημοκρατικής κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Και στο ΒREXIT, η απόφαση των Βρετανων με 52% αυτή την φορά για έξοδο της Βρετανίας, δεν πυροδότησε το κλίμα μίσους έναντι αυτής της χώρας, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2014. Δεν έπνιξαν την Βρετανία με τα ίδια της τα χρήματα. Ο Ντράγκι και οι υπόλοιποι κάνανε γαργάρα όπως λέμε το αποτέλεσμα. Την Ελλάδα την πνίξανε με τα ίδια της τα χέρια. Και αυτό απλό. Οι Βρετανοί είχανε όμως είχανε Στερλίνα. Δικό τους νόμισμα που κανείς δεν μπορούσε να τους το κόψει. Εδώ οι προηγούμενοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..... φρόντισαν να αφανίσουν αυτή την δυνατότητα. Ακόμα ποιο πολύ φρόντισε ο Στουρνάρας που έστειλε πίσω, ακόμα και τα κέρδη της ΤτΕ στην ΕΚΤ ..αρκετά δις ευρώ προκειμένου ο Γερμανικός αποκλεισμός να κάνει τον σκοπό του. Πλήρης πνιγμός.
Προηγουμένως είχαν φροντίσει επί 35 χρόνια να αφανίσουν κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα όπως και το 41-42, με την ανοχή των τοπικών κομματικών κυβερνήσεων όπου οι αξίες ήταν η εγγραφή μόνο στα γαλαζοπράσινα κόμματα. Ελπίδα καμία, λοιπόν για την Ελλάδα και ο βρόγχος, με λεπίδα, στον λαιμό.
Επίσης φρόντισαν να φουσκώσουν τα ελλείμματα και να μας βάλουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις σε δυο μνημόνια με χρέος των 320 δις …..σε Αγγλικό δίκαιο. Το ποιο σκοταδιστικό δίκαιο στον κόσμο. Όπου το χρέος ακολουθεί μέχρι δουλείας ακόμα και τα δισέγγονα σου. Και όλα αυτά τα εποίησαν οι ειδήμονες από το Χάρβαρντ ……Γιωργάκης και Αντωνάκης. Αν άφηνες τον παππού μου, Θεός σχωρέστον, ΣΤ δημοτικού ,σίγουρα καλλίτερα θα τα κατάφερνε. Σημίτης Στουρνάρας, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Μητσοτάκης και λοιποί συνεργάτες συνέβαλαν στην εξαθλίωση της χώρας και στην παράδοση της στο Γερμανικό άξονα με την μορφή δανείων Αγγλικού δικαίου.
Η διαφορά είναι ότι η υπερπαραγωγικότατη Ελλάδα μέχρι το 1985…σιγα-σιγά μετετράπη σε ένα απαράδεκτο μπάχαλο κατανάλωσης και μη παραγωγής.
Και η Βρετανία από παραγωγή δεν πάει καλά. Αλλά έχει παροχές υπηρεσιών κα φυσικά τα μεγάλα λόμπι του city που υπερκαταναλώνουν. Εμείς είχαμε τον τουρισμό, την γεωργία, την μεταποιητική βιομηχανία και δειλά -δειλά και μερική βιομηχανία. Όλα απλά γίνανε σκουπίδια. Είμαστε Γερμανικότεροι των ΓΕΡΜΑΝΏΝ ΚΑΙ μνημονικότεροι του μνημονίου ….διακήρυσσαν ….μερικοί. Πως περιμένεις όταν ο Εθνικόφρων …Άδωνης ….διαμηνύει τέτοια πατριωτικά άσματα. Τότε ο Εφιάλτης ντρέπεται και κρύβεται ….γιατί κάποιος τον ξεπέρασε γοργά. Οικογενειοκράτες υπουργοί, μαίνονται κατά υπαλλήλων και ζητούν αθρόες απολύσεις …δεν κοιτά που εδώ και εκατονταετίες οι οικογένειες τους παρασιτούν την Ελληνική κοινωνία με χιλιάδες ευρώ μισθούς και έφεραν την χώρα στην εξαθλίωση.
Βέβαια, στην Ε.Ε, των τοκογλύφων και των εκβιαστών αυτό ήταν το τέλος. Ο κυνισμός τους το 2014, έναντι μιας συμμάχου, ξεσήκωσε πλήθος λαών. Βέβαια τους ξεσήκωσε γιατί είδαν στα στραβά και αφρισμένα δόντια του Σόιμπλε, ακριβώς ότι θα ήταν τα επόμενα θύματα, γνωρίζοντας και την κυνικότητα και αδιστακτικότητα των Γερμανών.
Και ήρθε το δημοψήφισμα της Βρετανίας. ΌΧΙ, και ας σκότωσαν μια βουλευτίνα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα. ΟΧΙ είπε ο κόσμος και όταν τα ΕΞΙΤ ΠΟΛ, όπως πάντα έδιναν το ΝΑΙ μπροστά. Ακριβώς όπως έγινε και στην Ελλάδα. Ο κόσμος ακούει βλέπει, αλλά έχει και την δυνατότητα να σκέφτεται. Κάτι που πολλοί στα ΜΜΕ δεν έχουν.
Και φυσικά η Βρετανία θα βγει από την δύνη της ύφεσης ..απλά γιατί θα μπορέσει να προστατέψει τα προϊόντα της, να κάνει μια υποτίμηση που θα φτηνύνει στο εξωτερικό τα προϊόντα της και φυσικά να ανακάμψει πιο γρήγορα, σε περίοδο ειρήνης. Εμείς μετά από 7 χρόνια μνημονίων είμαστε ακόμα στην αρχή και η ανάκαμψη θα αργήσει αφού τα αφρισμένα δόντια του Σόϊμπλε ζητά ακόμα μόνο αίμα και φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου