18 Αυγούστου, 2016

Δύο Έλληνες Φοιτητές Είναι οι Καλύτεροι Στον Κόσμο στην Αντιλογία

Συγχαρητηρια στους  φοιτητες ! Να τους  εκμεταλευτει η Βουλη διοτι οι πολιτικοι μας ειναι αφωνοι και αταλαντοι! Το μονο προσον τους ειναι οι χρυσες τους οικογενειες ! Απο πνευμα και πατριωτισμο μηδεν !© Thessaloniki WUDC 2016 // Manuel J. Adams
Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ο τελικός του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Debate, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν πάνω από 1200 φοιτητές από 70 χώρες και περισσότερα από 350 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σε δημόσιο διάλογο, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες που διέπουν το «άθλημα», τέθηκαν ζητήματα όπως η χρήση μισθοφορικών δυνάμεων για στρατιωτικές επιχειρήσεις, η απαγόρευση προσωπικής ιδιοκτησίας έργων τέχνης που θεωρούνται ιδιαίτερης πολιτισμικής ή ιστορικής σημασίας, η δίκαιη διανομή των κερδών από τον παγκόσμιο ορυκτό πλούτο, η υποχρέωση του Δ.Ν.Τ. και της Κεντρικής Τράπεζας να πληρώσουν αποζημιώσεις σε χώρες που έχουν επηρεαστεί από τις πολιτικές τους.

Το φινάλε του WWDC έφερε και μια πρωτόγνωρη πρωτιά για την ελληνική ρητορική κοινότητα. Δύο Έλληνες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατάφεραν να αντικρούσουν με επιτυχία τα επιχειρήματα των υπολοίπων ομιλητών από τη Γερμανία, την Ινδονησία και την ΠΓΔΜ που έφτασαν στον τελικό της κατηγορίας EFL (όπου χρησιμοποιούνται τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα) και να αναδειχθούν σε παγκόσμιοι πρωταθλητές συζητώντας για το αν τελικά είναι ορθή ή όχι, η χρήση εικόνων δυστυχίας των προσφύγων, σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την προστασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου