16 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο κόσμος των Δολοφονημένων είναι πιο Δυνατός από τους Δολοφόνους

        Ο κόσμος των δολοφονημένων είναι πιο δυνατός από τους δολοφόνους  και εκδικείται φοβερά. 
Απο  την βυζαντινη ιστορια .....
Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοκρατορας κωνστας

      Ο Βυζαντινός βασιλιάς Κώνστας είχε αδελφό τον Θεοδόσιο, τον οποίο δεν αγαπούσε, επειδή φοβόταν να μην τον ρίξει από τον θρόνο. Γι’ αυτό ο Κώνστας ανάγκασε τον Θεοδόσιο να γίνει διάκονος. Αλλά ο φόβος δεν άφηνε τον βασιλιά ούτε τότε.
       Τελικά ο βασιλιάς αποφάσισε να εγκληματήσει. Κανόνισε ώστε να σκοτώσουν τον Θεοδόσιο. Όταν πέτυχε τον δόλιο σκοπό του ανέπνευσε η ψυχή του νομίζοντας ότι για πάντα ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του.
       Όμως ο αδαής δεν φαντάστηκε ότι οι νεκροί είναι πιο δυνατοί από τους ζωντανούς και ότι εκείνος που σκοτώνει αθώο άνθρωπο στην πραγματικότητα δεν νικά αλλά παραδίδει τα όπλα μπροστά στον νεκρό.             Μετά από αυτό μια νύχτα ο δολοφονημένος διάκονος Θεοδόσιος εμφανίστηκε στον αδελφό του, τον βασιλιά, με ένα ποτήρι αίμα που άχνιζε και φώναξε με φοβερή φωνή: «Πιες αδελφέ»! 
        Ο βασιλιάς αναπήδησε, ξεσήκωσε όλο το παλάτι όμως κανένας δεν ήξερε να του πει τίποτα. Μια άλλη νύχτα επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή: Ο διάκονος με ένα ποτήρι αίμα και τη φρικτή κραυγή: «Πιες αδελφέ»! Ο βασιλιάς ξεσήκωσε όλη την Κωνσταντινούπολη, όμως όλοι παλι  τον κυτουσαν με απορια χωρις να μορουν να κανουν κατι . Πάλι μια νύχτα επαναλήφθηκε το ίδιο. Τελικά ο βασιλιάς Κώνστας βρέθηκε ξαφνικά ένα πρωί νεκρός στο κρεβάτι του. 

Γράμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία.
 
Κώνστας Β'
Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κώνστας Β', αναφερόμενος και ως Πωγωνάτος (δηλαδή γενειοφόρος), κάθισε στο θρόνο από το 641 μέχρι το θάνατό του στις 15 Σεπτεμβρίου 668.


Αποτέλεσμα εικόνας για πως εκδικουνται οι νεκροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου