18 Μαρτίου, 2017

Η Τουρκία σχεδιάζει τη δική της Διαστημική Υπηρεσία

Η Τουρκία σχεδιάζει τη δική της Διαστημική Υπηρεσία.(ΣΑΦΕΣ  ΔΕΙΓΜΑ  ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ !)

Από την εκτόξευση του τουρκικού δορυφόρου Göktürk-1, στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 (φωτ.: EPA / Arianespace)
 (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΟ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ..ΥΠΕΡΚΟΜΑΤΙΚΟ ).
Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε προς ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο για τη σύσταση της πρώτης διαστημικής υπηρεσίας. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας διαστημικής υπηρεσίας θα είναι ο πρωθυπουργός, και μέλη όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Με το νομοσχέδιο εξουσιοδοτείται η τουρκική διαστημική υπηρεσία να οργανώσει εταιρείες στο εσωτερικό, να αγοράσει μετοχές από υπάρχουσες εταιρείες ή ακόμα να εξαγοράσει άλλες εταιρείες.

Η Τουρκία επίσης εργάζεται για το σχεδιασμό κατασκευής σταθμού εκτόξευσης δορυφόρων. Ως πιθανές τοποθεσίες για την κατασκευή του σταθμού αναφέρονται η περιοχή Ντατσά (Datça, απέναντι από την Σύμη), ή η περιοχή των Κατεχομένων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τουρκία εκτόξευσε τον Göktürk-1, έναν νέο στρατιωτικό δορυφόρο, στον οποίο οι τουρκικές εταιρείες Turkish Aerospace Industries και Aseslan συμμετέχουν με ποσοστό 20%. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Göktürk-1, για το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έγινε από την ιταλική εταιρεία Telespazio (Finmeccanica/Thales Group).


(Φωτ.: EPA / P. Baudon)

Έχοντας ήδη δαπανήσει περίπου 1 δισ. δολάρια σε δορυφορικά προγράμματα, η Άγκυρα θέλει να κρατικοποιήσει την υπόθεση των δορυφόρων και έχει ως στόχο να κατασκευάσει τον πρώτο δικό της δορυφόρο μέχρι το 2019. Φιλοδοξεί επίσης να αποκτήσει στόλο δέκα δορυφόρων μέχρι το 2023.
Πηγή: defensenews.com.

Υ.Γ.: Στην εκτίμηση των φιλοδοξιών και των σχεδιασμών της Τουρκίας, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη η ρητορική της αυτοαναγόρευσής της σε αδιαμφισβήτητη περιφερειακή δύναμη, για τον εκφοβισμό των γειτόνων και του πληθυσμού της.

Μετάφραση, σχόλιο: Γεώργιος Μουρουζίδης.

http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου