24 Μαρτίου, 2017

Σάμαλι νηστησιμο …(αλάδωτο)

  1. ΣΑΜΑΛΙ  ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ
     
  2.  ΥΛΙΚΑ
  3. 1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό.
    1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
    1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
    1-2 ποτήρια νερό (όσο πάρει για ένα παχύρευστο χυλό)
    1 κουτάλι γλυκού μαστίχα (χτυπημένη στο μούλτι με ζάχαρη να κονιορτοποιηθεί)
    3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
    3-4 φυσίγγια βανίλια
    1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    750 mlνερό,
    Ένα και μισό κιλό ζάχαρη (1,5 kgr)
    Μία κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά) και ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. 
  5.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε όλα τα στερεά, προσθέτουμε και την μαστίχα αφού την κάνουμε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη, εν συνεχεία προσθέτουμε τον χυμό και το νερό σε σημείο που να έχουμε φτιάξει έναν παχύρευστο χυλό (το τονίζω δεν θα είναι ζύμη αλλά χυλός) το βάζουμε σε ταψί με διάμετρο 35 cm και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200΄c. 
  6. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και τα υγρά μας. 
  7. Μόλις πάρει ένα έντονο καφεχρυσοπορτοκαλί χρώμα το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8.  Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι ,από την στιγμή που θα πάρει βράση κρατάμε χρόνο για 6-8 λεπτά να βγεί ένα παχύρευστο σχετικά δεμένο σιρόπι που όταν το ρίχνουμε από ψηλά να μην «χτυπάει» αλλά και πιάνοντας με τον δάκτυλό μας και τον αντίχειρα …να έχει μια αντίσταση στο να τα ξεκολλήσουμε
    Καλή επιτυχία….. 
  9. https://mail.google.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου