20 Μαρτίου, 2017

Γίγαντες με λαχανικά

  

Υλικά

500 γρ. γίγαντες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι
ζεστό νερό
Αλάτι πιπέρι
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε για 30 λεπτά τους γίγαντες και τους στραγγίζουμε. 
  •  Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο. 
  • Προσθέτουμε το λάχανο, πιπεριά, τον μαϊντανό. Το σέλινο, τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και τους περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. 
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες μ ε τη ζάχαρη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. 
  • Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες. 
ΠΗΓΗ http://ellsyntages.blogspot.gr/2017/03/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου