15 Μαρτίου, 2017

Γιατί οι καρδιές βαρύνουν όλο και περισσότερο ;

   Θλίψη , απογοήτευση , απουσία ελπίδας .
Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα σήμερα στις καρδιές των συμπατριωτών μας αλλά και των περισσοτέρων ανθρώπων του κόσμου .Τί φταίει ; Γιατί οι καρδιές βαρύνουν όλο και περισσότερο ;
   Οι αιτίες είναι πολλές θα ελεγα .
Πόλεμοι , σύννεφα πολέμου σε πολλές γωνιές της οικουμένης , τρομοκρατία , ταραχές , αμηχανία στους ισχυρούς του κόσμου , αρρώστιες , οικονομική στενότητα , σήψη , διαφθορά , κατάπτωση των αξιών και πλήρης αβεβαιότητα για το μέλλον . Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την κοινωνία και το περιβάλλον που όλοι μας ζούμε . Φώς και ελπίδα πουθενά ! Κάτω από αυτές τις συνθήκες που διαρκώς χειροτερεύουν , ποιός και με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει ελπίδα ;
   Οι άνθρωποι , θύματα μιας μεθοδικά εκπαιδευμένης ανελπιστίας , έχουν παραδοθεί στη μοίρα τους και ως εκ τούτου , θεωρούν καταδικασμένη εξ’ αρχής κάθε προσπάθεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να διορθώσει τα κακώς κείμενα . Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δύναμις ή ενδιαφέρον γιατί έχουν εκπαιδευτεί να τα θεωρούν όλα αναπόφευκτα . Όμως είναι σοφό και ρεαλιστικό να ελπίζει κανείς ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα ; Δυστυχώς , η ιστορία αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο .
   Διανύουμε ήδη έναν καινούργιο χρόνο . Ανταλλάξαμε ευχές για καλή χρονιά και ευτυχισμένη , με ειρήνη και υγεία και άλλα πολλά ωραία , εντυπωσιακά , όμως κούφια , στερεότυπα λόγια ! Πόσο δραματικό όμως είναι να ξεκινάει ένας καινούργιος χρόνος , χωρίς πραγματική ελπίδα , που είναι η κινητήρια δύναμη για κάθε άνθρωπο ;
   Και όμως , μέσα σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα , όσο ουτοπικό και αν ακούγεται , υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα λέγεται Ιησούς Χριστός ! Μόνον Αυτός έχει τον τρόπο και την θαυματουργική εξουσία να ανατρέπει τα δεδομένα και να δίνει ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον .
   Το σκοτάδι εξαφανίζεται μέσα από τις καρδιές μόνο με την παρουσία του φωτός . Και φώς είναι μόνο ο Χριστός !
Το ψέμα που καταδυναστεύει τις ψυχές , καταπολεμάται μόνο με την αλήθεια . Και αλήθεια είναι μόνο ο Χριστός ! Η αμαρτία και οι θανατηφόρες συνέπειές της νικώνται μόνο με την καθαρότητα και τον αγιασμό που εργάζεται η δύναμη του Θεού στη ζωή των γνήσιων παιδιών του .
   Μια τέτοια λοιπόν κοινωνία , που διαρκώς φθείρεται μέσα στις λανθασμένες κατευθύνσεις και επιλογές της , χρειάζεται επειγόντως την λυτρωτική παρέμβαση του Θεού . Και εδώ αρχίζει η μεγάλη ευθύνη και αποστολή των Χριστιανών όλης της γης , τους οποίους ο Θεός χαρακτηρίζει " φως του κόσμου και άλας της γης " . Υπηρετούμε όμως ως Χριστιανοί αυτή την ευθύνη και εκπληρώνουμε την αποστολή που μας ανέθεσε ο Κύριος ;
   Είναι κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη, ο συνειδητοποιημένος Χριστιανικός κόσμος όλης της γης , να συστρατευθεί , να ενώσει τις δυνάμεις του και τις προσευχές του , να πολεμήσει το κακό , ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι , όχι με όπλα , αλλά να κηρύξει , να ζήσει και να εμπνεύσει την Αγάπη και την Ελπίδα . Αντί να διχάζεται και να διαιρείται διαρκώς , αντί να στρέφεται ο ένας κατά του άλλου , και να μέμφεται ο ένας τον άλλον , διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στη γνησιότητα της πίστεως , είναι πιο ελπιδοφόρο και οπωσδήποτε πιο αποτελεσματικό , να θεωρήσουμε ως μοναδικό εχθρό μας τον κατήγορο όλων ημών , τον διάβολο , και να τον πολεμήσουμε γιατί αυτός δημιουργεί τη σήψη , τη διαφθορά , τη διαστροφή και την αδικία .
   Η αδράνεια και η αδιαφορία μας να πολεμήσουμε το κακό που συμβαίνει γύρω μας , με τα όπλα τα πνευματικά , που είναι δυνατά συν Θεώ , μας καθιστά ενόχους .
  Ο τρόπος λοιπόν να πολεμηθεί το κακό είναι μοναδικός . Πρέπει να στραφούμε σ’ Αυτόν , και να Τον εκζητήσουμε με όλη μας την καρδιά . Να ταπεινωθούμε μπροστά Του , να παραδεχθούμε ότι αμαρτήσαμε , ανομήσαμε , και δεν επράξαμε το ευθές ενώπιόν Του .   Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε χάρη και θα κάνει έλεος σε μας και στην πατρίδα μας και θα αναθαρρήσει η πραγματική και αληθινή ελπίδα μέσα μας .
Χωρίς ελπίδα ο άνθρωπος μαραζώνει και χωρίς Θεό ελπίδα δεν υπάρχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου