09 Μαρτίου, 2017

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ !



      
       Είναι ενδεικτική η περίπτωση ενός ανθρώπου από την Καλαμάτα,  που είχε την εμπειρία ενός θαύματος από τον άγιο Παΐσιο. 
      Αναφέρει λοιπόν ότι ενώ ταξίδευε με το αυτοκίνητό του προς τα Ιωάννινα, έπεσε θύμα ισχυρής μετωπικής σύγκρουσης, κατά την οποία το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά διαλύθηκε και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. 
Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και μπήκε στην εντατική.
      Ενώ βρισκόταν στην κατάσταση αυτή, είδε μία φωτεινή νεφέλη και στο μέσον έναν ηλικιωμένο μοναχό. 
Παρ ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ακούσει από γνωστό του για κάποιον χαρισματούχο γέροντα Παΐσιο, μέσα στην έκπληξή του ρώτησε αυθόρμητα τον άγνωστο μοναχό: «είσαι ο γέροντας Παΐσιος»;
      Ο Γέροντας δεν απάντησε. Χαμογέλασε, τον χάιδεψε ελαφρά στο κεφάλι και του είπε: «μη φοβάσαι θα γίνεις καλά»! Όταν συνήλθε και παρόλο που αγνοούσε τον θαυμαστό επισκέπτη του, πίστεψε στη διαβεβαίωσή του.
       Την διηγήθηκε μάλιστα με έντονο ύφος και στους γιατρούς. Και αυτοί έκπληκτοι διαπιστώνοντας την ανθρωπίνως ανεξήγητη βελτίωσή του, ομολόγησαν ότι όντως πρόκειται για θαύμα! 
      Αφού βγήκε από το νοσοκομείο, στον δρόμο περνώντας μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο έκπληκτος αντίκρισε στην βιτρίνα τον σωτήρα του. 
Αναγνώρισε την μορφή του στο εξώφυλλο ενός βιβλίου. Έτσι ανακάλυψε τον ευεργέτη του και γεμάτος ευγνωμοσύνη το αγόρασε και το διάβασε. 
      Συγκινημένος πλέον ομολογεί σε όλους ότι ο άγιος όχι μόνο τον διέσωσε από βέβαιο σωματικό θάνατο, αλλά άλλαξε και ριζικά την ζωή του. Αναζήτησε πνευματικό και εξομολογείται και ζει πλέον κατά το θέλημα του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου