21 Απριλίου, 2017

12 Tips για να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους με την πρώτη ματιά!


Συναντάς καινούριους ανθρώπους καθημερινά. Άλλοι είναι ειλικρινείς, άλλοι όχι. Δεν θα ήταν όμως τέλειο το να μπορείς να καταλαβαίνεις του ανθρώπους με την πρώτη ματιά στην πρώτη σας κιόλας συνάντηση;

Είτε πρόκειται για φιλική, για εpωτική ή για επαγγελματική σχέση είναι πλεονέκτημα να μπορείς να καταλαβαίνεις τους άλλους και να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις για να αντιδράς αναλόγως.

Δεν πρόκειται για κάποιο μαγικό φίλτρο ή για μαντική ικανότητα, αλλά λίγη παρατηρητικότητα αρκεί για να αναγνωρίζεις την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που συναναστρέφεσαι.

Πρόσεξε αυτά τα μικρά σημεία που θα δεις πιο κάτω και θα κερδίσεις πολύ χρόνο απ’ τη ζωή σου αφού οι άνθρωποι είμαστε ίσως τα πιο περίεργα πλάσματα της φύσης και εμείς οι γυναίκες ειδικά ακόμα πιο πολύπλοκες. Άρα μάλλον θα σου φανούν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές.


Τρόποι για να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις απ’ την πρώτη κιόλας συνάντηση


1.Η οπτική επαφή



Η γλώσσα του σώματος είναι ένας πολύ σημαντικός σύμβουλος. Μπορεί να μας κάνει να καταλάβουμε αρκετά πράγματα για όποιον και αν έχουμε απέναντί μας. Τα μάτια μάλιστα είναι ίσως το πιο εκφραστικό σημείο πάνω μας και θα σε βοηθήσουν αρκετά.

Αν σε κοιτάει έντονα μια κοπέλα είναι καλό για σένα γιατί μάλλον ενδιαφέρεται για σένα. Αν όμως το αφεντικό σου σε κοιτάξει αγριεμένα τότε κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να βρεις το λόγο που έχει νευριάσει μαζί σου.
 
2.Η στάση του σώματος



Η στάση του σώματος γενικότερα είναι ένας σημαντικός δείκτης για να καταλάβουμε πως αισθάνεται κάποιος για τον εαυτό του. Αν περπατά και στέκεται σε όρθια θέση με τους ώμους ανοιχτούς και κοιτάζοντας μπροστά αυτό δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση.

Αντιθέτως, κάποιος που περπατά σκυφτός ή κοιτάζει κάτω δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.
 
3.Τα στοιχεία της φωνής και της έκφρασης

Επίσης τα στοιχεία στη φωνή κάποιου και οι εκφράσεις του μπορούν δείξουν πολλά για τον χαρακτήρα του. Το ποιες λέξεις τονίζει, τα σκαμπανεβάσματα στη φωνή, οι εκφράσεις του προσώπου είναι όλα σημαντικοί δείκτες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβεις αυτό που εννοώ είναι ο σαρκασμός.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τον σαρκασμό ή την ειρωνεία εννοεί το αντίθετο από αυτό που λέει. Απ’ αυτό μπορείς να καταλάβεις στοιχεία του χαρακτήρα του. 
 
4.Σωματική επαφή



Η σωματική επαφή μπορεί να είναι από εpωτική μέχρι και βίαια και σίγουρα έχει πολλά να σου πει γι’ αυτόν που έχεις απέναντί σου. Παρατήρησε προσεκτικά πως αγγίζει τους άλλους ο άνθρωπος ο οποίος σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τον χαρακτήρα του και σίγουρα θα πάρεις πολλές απαντήσεις.

5.Εμφάνιση



Η εξωτερική εμφάνιση πάντα παίζει ρόλο για τη γνώμη που θα σχηματίσουμε για έναν άνθρωπο και όχι άδικα αφού έτσι εξωτερικεύεται ο εσωτερικός του κόσμος. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα με αρκετά piercing και εκκεντρικό χτένισμα προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τους κανόνες της κοινωνίας και πολύ πιθανό είναι να θέλει να τραβήξει την προσοχή των άλλων.


6.Προσωπικός Χώρος

Αν έχεις την τύχη να επισκεφτείς το σπίτι ή το γραφείο κάποιου τότε έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Σίγουρα ο τρόπος που διακοσμεί, καθαρίζει, προσέχει κάποιος τον προσωπικό του χώρο είναι η εξωτερίκευση του χαρακτήρα του.


7.Διαχείριση χρόνου

Η διαχείριση που κάνει ο καθένας στον χρόνο του δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του. Για παράδειγμα κάποιος που καθυστερεί συνεχώς δεν έχει αίσθηση του χρόνου ή μήπως υποσυνείδητα του αρέσει να κάνει τους άλλους να περιμένουν;
 
8.Έλλειψη οπτικής επαφής



Το πρώτο που θέλουμε να καταλάβουμε σε έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίσαμε είναι φυσικά αν είναι ειλικρινής. Ακόμα και γι’ αυτό υπάρχουν τρόποι για να καταλάβεις κάποιον που λέει ψέμματα και το πρώτο στοιχείο είναι η έλλειψη της οπτικής επαφής.

Όπως είπαμε και παραπάνω τα μάτια μας μπορούν να μας προδώσουν. Γι΄αυτό το λόγο κάποιος που λέει ψέμματα θα αποφεύγει να σε κοιτάξει στα μάτια για να μην το αντιληφθείς.


9.Βάζει αντικείμενα μεταξύ σας

Όταν συζητάς με κάποιον και βάζει αντικείμενα ανάμεσά σας, απ’ το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο είναι σαν να θέλει να δημιουργήσει ένα προστατευτικό τείχος. Προφανώς και κάτι κρύβει και συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο με σκοπό να μην το ανακαλύψεις.


10.Λέει πολλές λεπτομέρειες

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται οι πολλές λεπτομέρειες πολλές φορές έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν. Για παράδειγμα αν ρωτήσεις την κοπέλα σου πως πέρασε χτες το βράδυ που είχε βγει με τις φίλες της και αρχίσει να σου λέει ένα σωρό περιττές λεπτομέρειες που δεν συνηθίζει τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.


11.Δεν ταιριάζουν τα λόγια με τη γλώσσα του σώματος

Όταν κάποιος λέει ψέμματα μπορεί να έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σενάριο για να πει χωρίς το παραμικρό λάθος. Συνήθως όμως η γλώσσα του σώματος μπορεί να τον προδώσει, καθώς μπορεί να κάνει κινήσεις που δεν ταιριάζουν μ’ αυτά που λέει, όπως για παράδειγμα ένα νευρικό γέλιο σε ένα κατά τα άλλα σοβαρό θέμα.
 
12.Λεκτικές παύσεις



Τέλος ένα ακόμα σημάδι για να καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέμματα είναι το γεγονός ότι κάνει διαρκείς παύσεις όταν μιλάει. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί και να ολοκληρώσει την ιστορία στο μυαλό του.

http://www.the-man.gr/tips-gia-na-katalaveneis-tous-anthropous-proti-matia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου