23 Απριλίου, 2017

Τι να κάνεις για να νιώθεις πιο άνετος όταν βρίσκεσαι υπό πίεση

Όταν κάνεις καριέρα ή όταν είσαι σε μία διευθυντική θέση, μπορεί να μην έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, να μην κοιμάσαι πολύ και ίσως να κάνεις μία καθιστική ζωή. Επιπλέον η ρουτίνα μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο για τα νεύρα και την ψυχολογία σου. Μπορεί να έχεις ξεχάσει τι σημαίνει να νιώθεις άνετος επειδή συνεχώς πιέζεσαι να πάρεις αποφάσεις.

Μέσα σε όλα αυτά το στρες είναι σε υψηλά επίπεδα. Για να ανταπεξέλθουμε οι άνθρωποι συνήθως βρίσκουμε τεχνικές και τρόπους να ηρεμούμε για να βγάλουμε την εβδομάδα. Όταν όμως έχεις χάσει τον ύπνο σου, θα πρέπει να βρεις τον δικό σου μοναδικό τρόπο για να νιώθεις άνετος οτιδήποτε κι αν συμβαίνει.

Τι να κάνεις για να νιώθεις πιο άνετος όταν βρίσκεσαι υπό πίεση

Ξεκίνα



Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο δύσκολος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι εκεί, έτοιμος για μάχη. Η παρουσία σου σε οτιδήποτε συμβαίνει είναι η μισή νίκη. Φυσικά είναι δύσκολο να ξεκινάς μία μάχη με τον εαυτό σου και τις συνθήκες αλλά αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Όταν έχεις αμφιβολίες υπενθύμισε στον εαυτό σου πώς έχεις πάρει κάποιες αποφάσεις και όλα θα γίνουν ευκολότερα. 

Μην παραιτηθείς



Πήρες την απόφαση να φτιάξεις την ψυχολογία σου και να κάνεις έτσι ευκολότερη την καθημερινότητα σου. Μην τα παρατήσεις στο ημίχρονο. Απλά συνέχισε. Ότι αξίζει είναι δύσκολο και φυσικά η αλλαγή στην ζωή μας είναι πολύ δύσκολη αλλά μην αφήσεις την προσπάθεια γιατί απλώς θα γυρίσεις σε μία κατάσταση όπου η αμηχανία θα κυριαρχήσει στην δουλειά σου, και αυτό δεν το θέλεις. 

Καμία δικαιολογία



Κάποια στιγμή εξαντλημένος θα αναρωτηθείς γιατί προσπαθείς. Θα πρέπει να ξέρεις την απάντηση. Τι κίνητρο έχεις και πόσο καλό θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για την ποιότητα της ζωής σου; Μην δικαιολογήσεις μία ενδεχομένη παραίτηση από την προσπάθεια.

Ξέφυγε από την ασφάλεια σου



Είναι αναμενόμενο να πεις στον εαυτό σου ότι δεν ξέρεις πώς να πετύχεις τον στόχο που έθεσες. Όλοι το έχουμε αναρωτηθεί αυτό. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο για την αυτοπεποίθηση. Απλά προσποιήσου πώς είσαι άνετος. Κάποια στιγμή θα αισθανθείς πώς δεν ήταν και τόσο δύσκολο. 

Αποδέξου την αλήθεια



Στην πραγματικότητα η όλη κατάσταση είναι χάλια. Εσύ παλεύεις με τον εαυτό σου ενώ η δουλειά τρέχει και πρέπει να τα βγάλεις πέρα. Αποδέξου την αλήθεια αυτή, και χρησιμοποίησε την για να γίνεις ακόμα πιο δυνατός. Οι ακραίες καταστάσεις θέλουν τα ανάλογα μέτρα και σίγουρα το ίδιο ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις. 

Κάνε παρέα με άτομα που σκέφτονται όπως εσύ



Μίλησε για τις εμπειρίες σου σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις και ίσως παρόμοια προβλήματα. Άκουσε πώς αντιμετώπισαν οι άλλοι διάφορες καταστάσεις και δες την πρόοδο σου σταδιακά. 

Αναγνώρισε την πρόοδο σου



Τώρα που αλλάζεις προς το καλύτερο, αισθάνεσαι καλύτερα και άνετα. Αναγνώρισε την πρόοδο που συντελείται μέσα σου και κατ επέκταση στην ζωή σου. Εκ φύσεως θα θελήσεις να πιέσεις κι άλλο τα όρια σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Δες τι άλλο μπορείς να αλλάξεις ή να βελτιώσεις. Η πρόοδος είναι πάντα κάτι καλό. 

Επανέλαβε



Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις την προσπάθεια τόσο καλύτερα θα μάθεις να νιώθεις άνετος σε δύσκολες καταστάσεις και σε υπό πίεση συνθήκες. Η αυτοπεποίθηση έρχεται με προσπάθεια και επανάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου