06 Απριλίου, 2017

Δεν φόρεσε μαντίλα στη Σαουδική Αραβία. Χτυπημα του μεσαιωνα απο τους Βρετανους!

Δεν φόρεσε μαντίλα στη Σαουδική Αραβία. Χτυπημα του μεσαιωνα απο τους Βρετανους!
Δεν ειναι η γυναικα αψυχο και αβουλο αντικειμενο! Επιτελους να ξυπνησουμε ολοι !



Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε η Τεράζα Μέι στην επίσημη επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία, έχοντας έτσι ακάλυπτο το κεφάλι της σε συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της χώρας.

Ακολουθώντας τα βήματα της Χίλαρι Κλίντον και της Μισέλ Ομπάμα, αλλά όχι τις οδηγίες του Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, η Πρωθυπουργός έδειξε έτσι την αντίθεσή της στην συντηρητική νομοθεσία της χώρας της, η οποία προβλέπει το αντίθετο.

Φαίνεται, μάλιστα, πως η Τερέζα Μέι δεν ξέχασε πως και η προηγούμενη (και πρώτη) πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, είχε παραλείψει τη μαντίλα όταν είχε επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία και είχε φορέσει ένα καπέλο και ένα μακρύ φόρεμα.

Η Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της στο Sky News σχολίασε το γεγονός να μην φορέσει μαντίλα λέγοντας πως έτσι ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις καταπιεσμένες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας.

«Θέλω να δείξω στον κόσμο πόσα μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες. Είναι σημαντικό για μένα ως γυναίκα ηγέτης και ως επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσω τις σχέσεις που είναι σημαντικές για εμάς ως χώρα για την ασφάλειά μας και το εμπόριο μας στο μέλλον», δήλωσε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε: «Αλλά ελπίζω επίσης, ότι οι άνθρωποι που βλέπουν ότι είμαι μια γυναίκα – ηγέτης, θα κατανοήσουν πόσα μπορούν οι γυναίκες να κατορθώσουν και πως οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν σημαντικές θέσεις»


Να σημειωθεί πως οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία οφείλουν να έχουν καλυμμένο το κεφάλι με μαντίλα ή μπούρκα και να φορούν μακριά ρούχα. Οι ίδιες απαγορεύεται να οδηγούς, ενώ για να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, να σπουδάσουν ή να παντρευτούν χρειάζονται την άδεια αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους.

http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου