06 Ιουλίου, 2017

Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά:
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
Αλεύρι όσο πάρει
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθος
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια. 
Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπωλ. 
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τα αυγά μας χτυπημένα. 
Ανακατεύουμε καλά με αναδευτήρα και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει κουρκούτι.
 Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας να κάψει καλά. 
Κάθε κρεμμυδοκεφτές μας πρέπει να είναι μια μεγάλη κουταλιά της σούπας και όταν ρίξουμε τη δόση στο τηγάνι, το κουρκούτι μας δεν πρέπει να «απλώνει». Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη. 
Τοποθετούμε τους κρεμμυδοκεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί. 
Τους σερβίρουμε ζεστούς, αλλά ακόμα και την επόμενη μέρα είναι πεντανόστιμοι!


Μικρά μυστικά:
· Προαιρετικά μπορούμε αντί για άνηθο, να χρησιμοποιήσουμε δυόσμο ή μαϊντανό
· Τέλεια γεύση για να συνοδεύσουμε το ουζάκι ή τη ρετσίνα .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου