10 Αυγούστου, 2017

Γιατί να αποφεύγουμε να φιλάμε το παιδί μας στο στόμα;


Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνουν την αγάπη και την τρυφερότητα οι γονείς προς το παιδί τους μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μια από αυτές είναι και το φιλί. Στις δυτικές κοινωνίες είναι αποδεκτό και φυσικό γονείς και παιδιά να φιλιούνται στο στόμα, ενώ στην ελληνική κοινωνία κυρίως φιλιούνται στο μάγουλο.

Παρόλα αυτά παγκοσμίως το φιλί στο στόμα συνδέεται με ερωτικό κίνητρο και ανταλλάσσεται ανάμεσα σε ερωτικούς συντρόφους. Φυσικά ένα φιλί στο στόμα από τον γονιό μπορεί να μην κρύβει κάτι πονηρό, όμως το παιδί δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί την πράξη αυτήν σωστά σε αυτή την ηλικία. Και αν σκεφτούμε πως με βάση την ψυχαναλυτική του Freud το στόμα αποτελεί την πρώτη ζώνη διέγερσης και ικανοποίησης στην ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού κατά τον πρώτο χρόνο ζωής, που συνοδεύει όμως τον άνθρωπο κατά την διάρκεια της εξελικτικής του πορείας, θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο.

Επίσης υπάρχει κίνδυνος το παιδί να μπερδευτεί και να δυσκολευτεί στα όριά που υπάρχουν σε κάθε διαπροσωπική σχέση. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να εκφράσετε την αγάπη και την τρυφερότητα σας με ένα φιλί στο στόμα με το παιδί σας, σκεφτείτε πως υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι που μπορείτε να το κάνετε και επιπλέον χωρίς να υπάρχει καμιά πιθανότητα να το δυσκολέψετε αργότερα στα όρια του.http://www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου