29 Αυγούστου, 2017

Superfoods που διώχνουν το jet lag


Ηρεμεί τα νεύρα, «στρώνει» το στομάχι, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά το jet lag. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες του «τέλειου γεύματος» για αεροπορικές πτήσεις που δημιούργησε καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δοκιμάζεται ήδη από αεροπορική εταιρία.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Από την αρχή της εβδομάδας η βρετανική Monarch Airlines σερβίρει στους επιβάτες της που ταξιδεύουν από το Λούτον της Αγγλίας στη Νάπολη και από το Γιβραλτάρ στη Μάλαγα το δημιούργημα του καθηγητή Τσαρλς Σπενς. Κατά την επιβίβαση σερβίρεται παγωτό από το βότανο εχινάκια και γλυκόριζα που έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τα συμπτώματα του βήχα.

Μετά την απογείωση προσφέρεται πράσινο τσάι, που περιέχει αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση του jet lag, και μόκι, ιαπωνικά γλυκά από ρύζι με άρωμα λεβάντας, που προκαλούν αίσθημα χαλάρωσης. Περίπου έπειτα από 30 λεπτά πτήσης προσφέρεται ρόφημα από χαμομήλι και σπόρους μάραθου που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την πέψη και να καταπολεμά το φούσκωμα της κοιλιάς. Το ρόφημα συνοδεύεται από μπισκότο που είναι φτιαγμένο από φύκια και έχει τη βασική γεύση ουμάμι, η οποία συνδυάζει το γλυκό και το αλμυρό και, σύμφωνα με τον Σπενς, είναι η μοναδική που δεν αλλοιώνεται κατά την πτήση.

Τέλος, λίγο πριν από την αποβίβαση σερβίρεται μπάρα με καραμελωμένα καρύδια και μανιτάρια, για να εξασφαλίσουν οι επιβάτες ενέργεια και να μετριαστεί η κούραση του ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου