05 Φεβρουαρίου, 2018

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!


File photo: Relatives of Fatih Mehmethan, a Turkish soldier who was killed in a cross-border clashes with Kurdish Popular Protection Units (YPG) forces at Afrin, mourn over his coffin during a funeral ceremony in Istanbul, Turkey. The Turkish army is on an operation 'named 'Operation Olive Branch' in Syria's northern regions against the Kurdish Popular Protection Units (YPG) forces which control the city of Afrin. EPA, ERDEM SAHIN
Οι Κούρδοι αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση Ερντογάν και τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε σε μια άνετη επέλαση και σύντομη ολοκλήρωση της επιχείρησης. Τώρα βρίσκεται να έχει κολλήσει επικίνδυνα και με βαρύ κόστος.

Την χειρότερη ημέρα της στον πόλεμο της Συρίας, από τότε που άρχισε την επιχείρηση που αποκαλεί, «Κλάδος Ελιάς, είχε χθες η Τουρκία, με οκτώ Τούρκους στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους. 

Πέντε από αυτούς έχασαν της ζωή τους όταν το τεθωρακισμένο τους, δέχθηκε επίθεση στην περιοχή της Αφρίν. 
Αυτό προκάλεσε την οργή του τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντάρτες «θα πληρώσουν διπλά», και λίγο αργότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις των Κούρδων βορειοανατολικά της πόλης Αφρίν. 
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων του YPG, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτέθηκαν στο τεθωρακισμένο στην περιοχή Σίχ Χαρούζ, βορειοδυτικά της πόλης Αφρίν. Τρείς στρατιώτες είχαν σκοτωθεί νωρίτερα, σε επιθέσεις από δυνάμεις του YPG. 
Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν οι απώλειες των Τούρκων, ανέρχονται σε είκοσι στρατιώτες από τότε που άρχισε η επιχείρηση, αλλά ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για μεγαλύτερες απώλειες. 
Ο τούρκος Πρωθυπουργός, συνέχισε χθες να επιμένει ότι η επιχείρηση της Τουρκίας, έχει ως στόχο την εξαφάνιση της «ζώνης τρομοκρατών» στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. 
«Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να απελευθερώσει του Άραβες, και τους Κούρδους και Τουρκμένους αδελφούς μας που στενάζουν κάτω από καταπίεση», ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος. 
Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν προς την πόλη της Αφρίν και ότι δεν υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη.
 Η Τουρκία υποστηρίζει ότι από την αρχή της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί 900 Κούρδοι μαχητές, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

 Πηγή: Αιμορραγεί η Τουρκία στον πόλεμο της Συρίας: Μεγάλες οι απώλειες στρατιωτών http://mignatiou.com/2018/02/emorragi-i-tourkia-ston-polemo-tis-sirias-megales-i-apolies-stratioton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου