15 Απριλίου, 2018

ΟΣΟΥΣ Η ΦΥΣΗ ΕΝΩΣΕ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΗΣΕ Η ΣΥΜΦΟΡΑ…


από Greek Affair
-12/04/2018



FacebookTwitterSubscribeGooglePinterestLinkedinPrintMailSkype

Ήταν 29 Μαρτίου 1430 ( παλαιό ημερολόγιο ), που η μεγαλύτερη και ομορφότερη πόλη, μετά την άλλη την Κωνσταντίνου Πόλη, η Θεσσαλονίκη, που η Βασίλισσα του Θερμαϊκού θα έστελνε το μήνυμα στην άλλη τη Βασίλισσα του Βοσπόρου, ότι η συμφορά κοντοζυγώνει.

Ο πατέρας του Μωάμεθ Β’ του πορθητή Μουράτ Β’, θα έμπαινε με αλαζονεία στην ομορφότερη πόλη της Μακεδονίας. Ενας αυτόπτης μάρτυρας ο Ιωάννης Αναγνώστης περιγράφει τα γεγονότα.

“Πως έχασες την ομορφιά σου και σταμάτησες να λάμπεις και προκαλείς θλίψη σε όσους σε βλέπουν. Η πόλη φόρεσε πια το πένθιμο ρούχο της ασχήμιας. Χρόνε τι γεννάς ξαφνικά και πως μεταβάλεις τα πράγματα”.

Ο Ιωάννης Αναγνώστης θα αποδώσει τη συμφορά στην απομάκρυνση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης απ’ το Θεό γι’ αυτό και θα γράψει : “Ο Θεός τιμωρεί τις ομαδικές αμαρτίες με ομαδικές συμφορές “.

Θα προφητέψει κιόλας.

“Η σωτηρία και ηρεμία μας θα συμβεί με τη μεσιτεία του Μυροβλήτη και Τροπαιούχου Μάρτυρα μας, ο οποίος θα λάβει ξανά τα ηνία της πατρίδας του και θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ενάντια στο πλήθος των συμφορών “.

482 χρόνια μετά, το 1912, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί απ’ τον Τούρκο διοικητή της στα Ελληνικά στρατεύματα. Ήταν 26 Οκτωβρίου, γιορτή του Μυροβλήτη και Τροπαιούχου Μάρτυρα Δημητρίου….

Συγγραφέας – Ιωάννης Κορνιλάκης.

1 σχόλιο:

  1. Αλέξανδρος Κρουσόβαλης ''Από τούς Έλληνες τήν πήραμε σε αυτούς θα τήν δώσουμε '',είπε ο Τούρκος Στρατιωτικός Διοικητής Στρατηγός Χασάν Ταξίν Πασάς απευθυνόμενος στόν γυιό του Κενάν Μεσαρέ,όταν συζητούσαν τίς προτάσεις του ΄Ελληνα Αρχιστρατήγου διαδόχου Κωνσταντίνου για τήν παράδοση της πόλης στόν Ελληνικό Στρατό. Το είπε και το έπραξε παρά τίς αφόρητες πιέσεις και τίς απειλές των Βουλγάρων να υπογράψει και με αυτούς πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης απορρίπτοντας με βδελυγμία και περιφρόνηση το τεράστιο χρηματικό ποσό που υπόσχονταν να του καταβάλλουν άν υπέγραφε.Εκείνο όμως που έκανε τούς Βούλγαρους να αφρίσουν κυριολεκτικά από το κακό τους ήταν η φράση που τούς είπε,''τόσες μέρες οι στρατιώτες μου πολεμούν μόνο με τόν Ελληνικό Στρατό,εσείς πού ήσασταν;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή