20 Μαΐου, 2018

Ο ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΟΙ ΈΜΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΩΝ. Η ΑΓΟΡΆ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟΥ ΑΛΛΆΖΕΙ...


Ο έλεγχος που φοβούνται περισσότερο οι έμποροι αυτοκινήτων. Η αγορά μεταχειρισμένου αλλάζει...

Πριν από 3 χρόνια, η Spotmechanic έκανε τον πρώτο επαγγελματικό επιτόπιο έλεγχο στην Ελλάδα έχοντας ένα ξεκάθαρο στόχο: να εκμηδενίσει το ρίσκο της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Μέχρι σήμερα, η Spotmechanic έχει ελέγξει πάνω από 21.000 μεταχειρισμένα στην Ελλάδα, με 99,8% ακρίβεια αποτελεσμάτων και αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο για να μάθει κανείς την κατάσταση του αυτοκινήτου που θέλει να αγοράσει.

Όλα τα ευρήματα του ελέγχου καταγράφονται σε μια αναλυτική γραπτή αναφορά και μαζί με το πλήρες φωτογραφικό υλικό αποστέλλονται στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποδοχή της Spotmechanic από το καταναλωτικό κοινό ήταν πολύ θετική με τα σχόλια των πελατών να είναι ενθουσιώδη!

Η επιτυχία όμως αυτή έφερε αυτομάτως και την έντονη αντίδραση εμπόρων που επί χρόνια λειτουργούσαν στο χώρο με πλήρη ασυδοσία. Το γεγονός ότι οι μηχανικοί της Spotmechanic διενεργούν τους αυστηρότερους ελέγχους στην αγορά, ήταν από μόνο του αρκετό ώστε πολλοί έμποροι -ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα στο χώρο- να σταματήσουν να τους δέχονται. Κάνοντας μια «βόλτα» στο blog της εταιρίας, μπορείτε να διαβάσετε κάποια από τα πιο άσχημα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί της.

Ορισμένοι έμποροι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να πολεμούν τη Spotmechanic με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διώξει τους μηχανικούς της στη μέση του ελέγχου.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όπου αρκετοί επαγγελματίες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Spotmechanic, αφού αντιλαμβάνονται την αξία του τεχνικού ελέγχου για τον καταναλωτή.

Ως κατακλείδα, η Spotmechanic έχει δημιουργήσει έναν νέο τομέα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αυτόν των επιτόπιων τεχνικών ελέγχων σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Τρία χρόνια μετά, πάνω από τέσσερις εταιρίες έχουν αντιγράψει το μοντέλο της Spotmechanic, προσφέροντας παρόμοιες υπηρεσίες.

Τρία χρόνια Spotmechanic -Πως ξεκίνησε
Η αφορμή για την ίδρυση της εταιρίας ήταν μία κακή εμπειρία αγοράς ενός μεταχειρισμένου. Ο Χάρης Αρβανίτης, ο ένας εκ των τριών ιδρυτών της εταιρίας, στην προσπάθειά του το 2014 να βρει ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, έζησε από πρώτο χέρι τι θα πει έλλειψη εμπιστοσύνης και αναξιοπιστία από τους επαγγελματίες του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του -που κράτησε κάτι περισσότερο από 2,5 μήνες- ο Χάρης μαζί με το Χρήστο Ζη, τον συνιδρυτή και αρχιμηχανικό σήμερα της Spotmechanic, συνάντησαν κάθε είδους απάτη που μπορεί να συναντήσει ένας υποψήφιος αγοραστής σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο:

-τρακαρισμένα αυτοκίνητα
-γυρισμένα χιλιόμετρα
-ψεύτικα βιβλία service
-μηχανικά προβλήματα

Εκείνη η περίοδος ήταν κομβική για τη γέννηση της Spotmechanic. Πλέον, μαζί με τον τρίτο της παρέας, Κυριάκο Αγαδάκο, ο στόχος τους ήταν να ιδρύσουν μια εταιρία που θα χρησιμοποιούσε ως «όπλα» την τεχνολογία και τις δομημένες διαδικασίες, καλύπτοντας έτσι το κενό της διαφάνειας και επαναφέροντας την εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη αγορά!

Ο πιο αυστηρός έλεγχος της αγοράς
Η Spotmechanic σήμερα θεωρείται η κορυφαία λύση για προαγοραστικό έλεγχο ενός μεταχειρισμένου. Οι μηχανικοί της βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ελέγχουν καθημερινά εκατοντάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για λογαριασμό υποψήφιων αγοραστών.

Το αυτοκίνητο ελέγχεται σε 200+ σημεία στο μέρος που βρίσκεται, ενώ οι μηχανικοί της Spotmechanic φέρουν εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να σηκώσουν το αυτοκίνητο επιτόπου και να ελεγχθεί όλη η δομή του.

Η διαδικασία του ελέγχου πραγματοποιείται μέσα από 3 απλά βήματα:

Ο πελάτης κλείνει ραντεβού online μέσω του www.spotmechanic.gr, είτε τηλεφωνικά στο 211 780 0708
Ένας μηχανικός με φορητό εξοπλισμό διενεργεί τον έλεγχο στο σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο (παρουσία του πελάτη ή όχι).

Αμέσως μετά τον έλεγχο, ο πελάτης λαμβάνει μια αναλυτική γραπτή αναφορά 10-σελίδων, μαζί με φωτογραφίες του αυτοκινήτου και των ευρημάτων
Η αξία του να μαθαίνεις την αλήθεια, γραπτώς

Ένα από τα «όπλα» της Spotmechanic είναι η γραπτή τεχνική αναφορά και οι φωτογραφίες των ευρημάτων που παραδίδει μετά από κάθε έλεγχο.

Μέσω αυτών, ο πελάτης μπορεί να διασταυρώσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων, συγκρίνοντάς τα με οποιονδήποτε άλλο έλεγχο επιθυμεί.

Η παρουσία της στην αγορά μεταχειρισμένων και η εξειδίκευση των ατόμων που εργάζονται για αυτή, έχει καταφέρει να αφυπνίσει τους καταναλωτές, τόσο για τη σημασία του προαγοραστικού ελέγχου, όσο και της ενημέρωσης αλλά και της εμπιστοσύνης μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή.

Όπως γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook: «Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι να βρεις ένα άριστο αυτοκίνητο. Το πρόβλημα είναι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη».

Βρες τους στο www.spotmechanic.gr

πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου